Även stora banker vill ha en bit av Bitcoin-åtgärden nu när Morgan Stanley gör ett steg för att få större exponering för digitala tillgångar.

Det kan inte förnekas att institutioner och de stora aktörerna har varit katalysatorn för denna aktuella kryptomarknadscykel och att uppfattningen har bekräftats av Morgan Stanleys senaste förvärv.

Enligt rapporter ökade Morgan Stanleys investeringshanteringsandel en andel i Bitcoin-fordonet MicroStrategy Inc. till mer än 10% i slutet av förra året.

Flytten innebär ett växande intresse för kryptotillgångar från större banker som tydligt ägnar mer uppmärksamhet åt utrymmet.

bom!

Morgan Stanley lämnade bara in ett SEC-formulär som förklarade att de nu äger 792 627 aktier (10,9%) av MicroStrategy.

De har ökat sin position med 360% och lagt till nästan 650 000 aktier sedan Q3 2020.

Till och med bankerna vill ha Bitcoin 👀 pic.twitter.com/SqvryJZu3t

– Kevin Rooke (@kerooke) 8 januari 2021

Växande av institutionell exponering

Enligt Bloomberg hade bankenheten 792 627 aktier i MicroStrategy i slutet av december, enligt en ansökan till U.S. Securities and Exchange Commission.

MicroStrategys VD, Michael Saylor, har varit en uttalad förespråkare för att Bitcoin investerat mer av företagets pengar i tillgången under de senaste månaderna, tillade rapporten.

Han uppmuntrade till och med Elon Musk offentligt att göra ett liknande drag med Teslas pengar förra månaden och hans senaste tweet behöver ingen förklaring;

„Om du ägde den mest önskvärda tillgången i universum, varför skulle du någonsin sälja den?“

MicroStrategy-aktien ökade med 37% i år när kryptovalutan ökade, jämfört med en 1,8% ökning av S&P 500, enligt rapporten.

Stora institutionella fonder som gråskala fortsätter att växa i termer av förvaltade tillgångar. Företagets senaste tweet indikerar att det nu finns 28,4 miljarder dollar i AUM. Av den summan innehas 85% i Grayscale Bitcoin Trust.

01/08/21 UPPDATERING: Nettotillgångar under förvaltning, innehav per aktie och marknadspris per aktie för våra investeringsprodukter.

Totalt AUM: $ 28,4 miljarder $ BTC $ BCH $ ETH $ ETC $ ZEN $ LTC $ XLM $ XRP $ ZEC pic.twitter.com/Q0PPbXrnKS

– Gråskala (@Grayscale) 8 januari 2021

Det är uppenbart att större banker och fonder av institutionell kvalitet betraktar Bitcoin och digitala tillgångar som en skydd mot en falsk penningpolitik från globala centralbanker. Eftersom Covid 19-pandemin inte visar några tecken på att sakta ner, „går globala penningskrivare bokstavligen“ brrr „dygnet runt när regeringar klättrar för att hålla sina smuliga ekonomier flytande.

Ytterligare en ATH för Bitcoin

Det är också osannolikt att någon av dessa stora fonder kommer att sälja någon Bitcoin när som helst som håller tillgången till rekordpriser.

Enligt Tradingview.com var Bitcoins senaste rekordhöga $ 42 000 under sen handel fredagen den 8 januari. Vid tidpunkten för pressen hade tillgången dragit sig tillbaka något för att handla till $ 39 800, en ökning med 3,6% på dagen och 36% på veckan.

admin