Ondanks de plotselinge crash deze zondag, die Bitcoin van zijn 2020 hoogtepunten duwde, slaagde het bedrijfsmiddel er snel in om terug te keren boven de steun van 11.200 dollar. Ondanks de shakeout is het marktsentiment nog steeds bullish en blijft de vraag naar de nummer één van de cryptocijfers groeien, vooral onder de cryptowalvissen.

In de afgelopen 24 uur zijn er meerdere grote BTC-transacties gespot die in en uit de beurzen gingen door crypto-trackers, wat erop wijst dat de grote spelers hun weddenschappen op het activum hebben geplaatst.

De grootste transactie die gisteren werd geregistreerd was meer dan $1 miljard waard in BTC en zag 88.989 BTC bewegen voor minder dan $10 aan vergoedingen.

De transactie werd voor het eerst gemarkeerd door crypto tracker Bitcoin Block Bot, en het verzendadres voor de transactie lijkt een koude opslag te zijn die eigendom is van Binance.

Van het totale bedrag werd 68.101,56 BTC naar een onbekende portemonnee gestuurd, terwijl de resterende 20.888 BTC naar een andere koude portefeuille van Binance werd overgebracht.

De blokverkenner onthult dat de voorraad van 88.989 BTC op 30 april voor het eerst in de portemonnee van de beurs terechtkwam en pas nu verhuisd is.

Naast andere gemelde transacties, meldde de crypto-tracker walviswaarschuwing in totaal meer dan 3200 BTC, die in de afgelopen 24 uur van verschillende crypto-uitwisselingen naar onbekende portemonnees werden overgebracht.

Toenemende vraag naar Bitcoin

Het aantal Bitcoin-walvissen is sinds de halvering gestaag toegenomen en het aantal walvissen is recentelijk met 3 jaar gestegen tot meer dan 1800, volgens crypto-onderzoeksbureau Glassnode.

Bovendien meldde het bedrijf onlangs dat het aantal Bitcoin Era adressen met een minimum aan munten van $1.000.000 dollar ook meer dan 38% is gestegen tot ongeveer 18.000 portemonnees.

Over het algemeen werd de groeiende vraag naar de nummer één cryptocentrische valuta ook door de BTC-handelsvolumes op de beurzen die de afgelopen week sterk stegen, gesignaleerd.

De Bitcoins bullish move van de afgelopen weken zag het handelsvolume van de munten drie keer zo groot worden op de Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs.

Binance-dochteronderneming BinanceUS meldde ook dat haar bitcoin-handelsvolume in de afgelopen week een recordhoogte heeft bereikt.

Andere beurzen hebben ook een gelijkaardige stijging van de belangstelling gekend naarmate het momentum zich verder opbouwt.

De eetlust voor Bitcoin onder institutionele beleggers neemt ook toe. De Bitcoin-futures zagen een recordhoogte op 1 augustus, toen de totale openstaande rente $5.575 miljard bereikte en de vorige high met $5.369 miljard overtrof.

Per marktgegeven wordt de Bitcoin-futures markt gedomineerd door BitMEX, OKEx, Huobi en CME.

CME rapporteerde onlangs ook dat de Bitcoin-futures, die in contanten worden afgewikkeld, een recordhoogte van $724 miljoen bereikten, en daarmee de vorige hoogte van ongeveer $532 miljoen overtroffen.

Vanaf nu verwachten traders dat de opwaartse rally zal doorgaan nu BTC een bullish reversal patroon ingaat dat het zou kunnen helpen de 11.800 weerstand te doorbreken en zijn 2020 high boven $12.000 terug te winnen.

In de perstijd handelt BTC op $11.241 met een marktdominantie tot 59,28%.

admin